Grön basilikasoppa

Idag gjorde riktigt god soppa, som vi hittade på sopprecept.se. Alla gillade den. Det är bara att utgå från nedanstående, och släng i lite craime fraische eller grädde också!


Receptet är för 4 personer.

  • 150 gram squach
  • 350 gram rensad broccoli
  • 1 gul lök, ca 90 g
  • 2 klyftor vitlök
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning går bra, 2 st)
  • 1 mogen avokado
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk pressad citronsaft
  • 1,5 dl cachewnötter
  • 4 gram färsk basilika
  • svartpeppar

Gör så här

Finhacka löken och fräs den mjuk i en matsked olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan.

Späd med buljongen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och låt koka i cirka fem minuter.

Tärna squachen och fräs den i en matsked olivolja i en panna eller seurtös, låt den få färg och ställ sedan åt sidan.

När broccolin mjuknat, ta av från värmen. Lägg i de rensade vitlöksklyftorna och basilikan. Mixa sedan soppan slät, med mixer eller stavmixer.

Blanda ner squachen. Smaka av soppan med citronsaft och svatpeppar. Varmhåll soppan utan att den kokar.

Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna så de får färg. Skala och skär avokadon i klyftor och lägg upp i serveringsskål.

Servera soppan varm, tillsammans med avokadoklyftor och rostade nötter. Ett gott bröd passar också bra till.


 

Det här receptet är tydligen ett veganrecept, men vi slängde i lite craime fraische, så jag antar att det inte är så hard core längre. Sen rekommenderar jag färsk mynta till det. Riktigt bra. (grönsaksståndet i Kattesund är stället att fynda billiga avocados och färska kryddor på!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0