Veckans recept


Laxmackor är snabbt att göra. Raskens bröd i botten. (Det är en grövre formfranska). Sedan sallad, kallrökt eller gravad lax, äggskivor, majonäs, citron och dill om du har hemma.
Onsdagens rätt  med nudlar och kyckling är också snabb. Stek kycklingbitar. Stek sen kort valfria grönsaker, t ex sockerärtor, paprika, brockoli. Koka nudlar och häll dem i stekpannan ihop med det andra och droppa på lite sesamolja och rör ihop någon minut.. Servera med sweet chilisås. Om du skulle råka ha cashewnötter också så är det perfekt att slänga på till slut.

Mummus köttbullar är tacoskungens farmors gudomligt goda köttbullar. Det är svårt att fånga något som lagas med sådan känsla i ett simpelt recept. Men här är det, (det går också att hitta en variant  "Kotiruoka" boken längst upp):

400-500 gr nötfärs
2matskedar skorpmjöl
1 dl matlagningsgrädde
3-4 ägg
1 tesked salt
1/2 tesked vit eller svartpeppar
1 lök, brynt
Blanda allt och gör köttbullar.

Fläskfilé med rosépepparsås är tacoskungens mormors bidrag och är också populär här hemma. 
Bryn fläskfilen i stekpanna runt om. Låt sen steka i 15 min och vänd och stek 15 min till. Ta upp fläskfileén och skiva.  Häll i matlagningsgrädde, salt o peppar och stött rosépeppar i pannan. Lägg i köttet och låt puttra några minuter.. Det är så enkelt! Timjan kan nog också passa till. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0