Försöker komma tillbaka

Det har varit tungt att komma tillbaka till köket efter rårakorna. Det tog på krafterna! På biblan snubblade jag över  denna bok och den verkar lovande. Det är få ingredienser i recepten och det är oftast en fördel.

På väg till jobbet en dag. Upprörande!

Omelett

Idag tänkte vi visa hur man gör en enkel men ändå väldigt smarrig omelett (ca 2 port.) Den passar perfekt till mellanmål, eller om du är lite småhungrig.


Börja med ägg. -Nej inte påskägg!


Tre vanliga ägg.


Vispa ihop äggen. Tillsätt några hackade basilikablad. Och några delade skinkskivor.


Smaksätt med lite salt och peppar.


Häll sedan röran i en stekpanna. Vänd den precis som en pannkaka efter en stund.


Lägg på delade körsbärstomater och några skivor ost så de precis hinner smälta. Vik den sen på mitten.


Och så har du fått en Omelett - lätt som en plätt! :)

See you! / Sanni & Stella :D




vårtecken



Glass från "Per tutti"  i Lund av smaken "tuggummi".


Palsternacksgratäng


Det kan funka som en bra bas i en måltid med fisk eller kött till. Vi körde med färdigpanerad torsk.
Inget revolutionerande, men lätt att göra, och vegetarianen  tyckte det var överraskande gott.

Ta 600 gr palsternackor, skiva på längden. Koka dem 2 min. i 1/2 liter buljong. Smörj en ugnsform och fyll med skivorna. Häll på  hälften av buljongen i formen. krydda mad salt och vitpeppar. Skiva några tomater och lägg på. Riven ost överst.
Lite matlagningsgrädde gör nog susen. ca 30 min i 225 grader.

RSS 2.0